In afwachting van het geluk waarop wij hopen: de verschijning van de majesteit van onze grote God en redder Jezus Christus.
Titus 2:13

We staan als Baptistengemeente Vroomshoop aan de start van een nieuw kerkelijk seizoen. Na een zomerperiode waarin tal van activiteiten op een wat lager pitje hebben gestaan gaan we met elkaar de draad weer oppakken en ik hoop dat je er klaar voor bent en zin in hebt want er staat belangrijk werk op ons te wachten!
Ik weet niet hoe je de zomer hebt doorgebracht, of je wel of niet op vakantie bent geweest en of je al dan niet de gebeurtenissen in de wereld wat hebt gevolgd. Evelien en ik hebben 3 weekjes samen vrij gehad en zijn 4 daagjes naar het Sauerland geweest en verder hebben we genoten van Vroomshoop en omgeving. We hebben ervan genoten maar ik merk bij mezelf dat ik het soms wel moeilijk vind om tot rust te komen. Alle nieuwsberichten die ik meekrijg maken dat ik wel eens onrustig kan worden. Ook afgelopen zomer was er een overdaad aan (slecht) nieuws. Boeren die demonstreren tegen de CO2 maatregelen die het kabinet wil nemen, een nieuwe Coronavariant, apenkoppen virus, oorlog in de Oekraïne, spanningen tussen USA, China en Taiwan, extreme droogte en alles wat steeds maar duurder en duurder wordt. We gaan van crisis naar crisis lijkt het wel. Je zou er haast gek van worden als je alles hoort en leest wat er gebeurt.

Komende tijd zal ik in diverse diensten spreken over het bijbelboek Esther en afgelopen weken ben ik daar zelf ook al wat mee bezig geweest en de meest bemoedigende boodschap vanuit dat Bijbelboek is dat God alle touwtjes in handen heeft. Dat geeft mij ook rust en vertrouwen als ik naar de wereld kijk. Ik weet uiteindelijk is er hoop want God heeft de touwtjes in handen! Dat is ook direct het belangrijke werk waar we als Baptistengemeente Vroomshoop voor staan in dit nieuwe seizoen. We leven in een op hol geslagen wereld en het is aan ons om daarin de boodschap van hoop te verkondigen die het Evangelie van Jezus Christus ons duidelijk gemaakt heeft.

Ik geloof dat God ons heeft geroepen om de mond, handen en voeten van Jezus te zijn om die boodschap van hoop, barmhartigheid en mededogen van het evangelie te brengen aan een wereld die dringend behoefte heeft aan een boodschap van genade, vriendelijkheid en vergeving. Ik geloof dat Jezus Christus Dezelfde is gisteren, vandaag en voor altijd (Hebreeën 13:8).
Ik geloof dat het karakter van God nooit verandert. Wij mogen staan op de waarheid dat God altijd aan het werk is en alles soeverein overziet. Ik geloof dat God niet minder machtig is dan op de dag dat hij de Rode Zee spleet. Ik geloof dat zoals de machtige koning Kores eens een instrument was in Gods handen, de grote machthebbers van vandaag nog altijd moeten buigen voor een soevereine God. God heeft ook vandaag de dag de volledige leiding, net als op die eerste Pinksterdag. Ik vertrouw erop dat God altijd, consequent en voor altijd in alle dingen aan het werk is voor het welzijn van degenen die van Jezus houden. Ik geloof dat Jezus weldra komt om alle dingen nieuw te maken!

Ik geloof dat in Vroomshoop en omgeving vele mensen smachten naar Gods boodschap van redding en hoop en ik weet dat jij en ik zijn geroepen om midden in een steeds donker wordende wereld het licht van hoop, het licht van het Evangelie, het licht van Jezus Christus in woord en
daad uit te dragen.

We starten niet met een activiteitenseizoen om onszelf maar een beetje te vermaken als een soort Christelijke bezigheidstherapie. We komen samen om samen te leren, elkaar te bemoedigen, te scherpen en aan te vuren. We komen samen om Gods boodschap van hoop te ontdekken, erin te groeien en haar te vieren. We komen samen om steeds beter toegerust te worden om Gods boodschap van hoop uit te dragen aan een wereld die snakt naar echte hoop. Op welke manieren ga jij komend seizoen aan de slag?

Fokko Stalman