HUDM april/mei 2019: Zeeland (Middelburg, Vlissingen, Terneuzen e.o.)

 ‘DIENEND GODS LIEFDE UITDELEN’

We kunnen terugkijken op een hele goede, gezellige en gezegende week met elkaar! We hebben veel verschillende dingen kunnen ondernemen en doen. Zaterdag 27 april kwamen we (jongeren & leiding) bij elkaar in het jeugdhonk. Kees Huigen las een Bijbelgedeelte voor uit Galaten 5: 13,14 ‘Elkaar dienen’. Dit thema kwam de hele week terug bij de dagopeningen en in de praktijk van alledag. Zaterdag kwamen we aan bij kampeerboerderij De Kruitmolen bij het Veerse meer in Arnemuiden. Dit was onze uitvalsbasis. Vanuit hier vertrokken we naar de verschillende projecten.

Zondag maakten we de dienst mee in Baptistengemeente ‘De Fontein’ in Middelburg. Jaap van der Zeeuw vertelde iets over de opzet van de HUDM week. Mooi om nader kennis te maken met de gemeente daar. We hebben samen het avondmaal gevierd. Die middag konden we uitwaaien op het strand in Zoutelande.

Onze muzikale talenten kwamen deze week ruimschoots aan bod. We hebben in diverse verzorgings- en verpleeghuizen gemusiceerd & gezongen vóór en met bewoners. Daarnaast werd er op andere dagen met hen gewandeld. De jongeren gaven na afloop de bewoners een mooie kaart mee met bemoedigende tekst. Dit alles werd door hen en hun verzorgers erg op prijs gesteld.

De muzikale talenten werden eveneens in verschillende gevangenissen ingezet (o.a. Middelburg, Brugge, Leuven en Ruiselede). Wat was het waardevol om hier met elkaar in gesprek te gaan en om te mogen getuigen van je geloof in Jezus Christus. Kindermiddag in ‘De Fontein’ met Benjamin: Hier konden we ‘even’ kind met de kinderen zijn en in de pauze helpen met drinken & wat lekkers uitdelen.

Praktisch werk was er deze week genoeg voorhanden. Bij het Leger des Heils in Vogelwaarde & Terneuzen konden ze onze ‘helpende handen’ goed gebruiken. Kleding sorteren, aan de slag in de meubelhal, koffie/thee schenken, in de tuin aan het werk, schuren e.d. Stichting Present riep onze hulp in bij o.a. ‘tuinwerk’, opruimen & schoonmaken bij particulieren. Sta Op Zorg/Hoop voor Vlissingen (De Hoop): luisterend oor hebben voor bezoekers & event. samen gezelschapspellen spelen. Al deze organisaties vonden het geweldig dat de jongeren zo enthousiast waren en voortvarend aan de slag gingen.

4/5 mei: herdenken van de slachtoffers & vieren van de vrijheid. Vandaar dat we deze week een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum Zeeland hebben gebracht. Daar kwam de Slag om de Schelde extra aan bod.

In Baptisten Gemeente De Fontein hadden we vrijdagavond met de jeugd als afsluiting nog een indrukwekkende ‘praise-avond’. We mochten dienend Gods liefde uitdelen en op veel verschillende wijzen weer terugontvangen. De inzet en betrokkenheid van de jongeren heeft ‘Zeeland’ ontroerd. Gods werk gaat door.