Waypoint Twenterand houdt op zondagavond 8 april een themadienst in de Baptistengemeente ‘t Lieniezer in Vroomshoop rondom het onderwerp ‘verslaving’. Deze avond die om 19.00 uur begint, is geïnspireerd door de Levensecht-tour van Tot Heil des Volks, die vorig jaar op enkele plaatsen in ons land gehouden is. Jelmer Maathuis zal tijdens de avond vertellen wat er voor hem veranderd is, nadat hij een leven met verslaving achter zich gelaten heeft.

De overdenking met als thema ‘Zien zoals Jezus ziet!’ zal verzorgd worden door Ds. Jaap van der Zeeuw en tot slot zal de zus van Jelmer, Marije de avond afsluiten door te vertellen hoe het gezin de verandering van Jelmer heeft meegemaakt. De Worshipband van de Baptistengemeente zal de samenzang begeleiden. Het is zowel voor de familie van verslaafden als voor kerken die met verslaving geconfronteerd worden, belangrijk om niet te veroordelen, maar te kijken naar degenen die in nood zijn op de manier waarop Jezus kijkt naar mensen in nood. Deze dienst kan tot inspiratie zijn voor andere kerken en kan verslaving bespreekbaar maken.

De dienst van 8 april is voor Waypoint Twenterand een kick-off van het concept themadiensten. Andere kerken en gemeenten in Twenterand die geïnteresseerd zijn in een themadienst rondom verslaving zijn dan ook van harte welkom om deze eerst dienst op 8 april bij te wonen. Kerken krijgen altijd de ruimte om een eigen invulling te kiezen, waarbij ‘ingrediënten’ gekozen kunnen worden als een vragenlijst voor op de beamer, de inzet van een ervaringsdeskundige en een preekschets. Voor vragen of meer info kunt u mailen naar info@waypoint-twenterand.nl. Hopelijk tot ziens op 8 april!